Milloin saa luovuttaa

Mistä se johtuu, että niin usein sitä hakkaa päivästä toiseen päätään seinään, vaikka on jo kauan sitten tajunnut, että tekee kipeää, kun kallo kolahtaa kovaan betoniin? On yhä uudelleen hämmästyttävää miten tilanteeseen turtuu ja ikävään toimintaan tottuu.

Kysymys kuuluukin, milloin saa luovuttaa. Milloin on aika päästää irti?

Jos on vuosikausia tottunut hakkaamaan päätä seinään, lopettaminen ja toiminnan muuttaminen tuntuu vaikealta. Tottuminen johonkin asiaan ei välttämättä tarkoita, että tapa on hyvä ja sitä kannattaisi jatkaa hamaan loppuun asti. Vaikka pään ja seinän väliin laittaisi tyynyn, ei pehmuste toiminnan idioottimaisuutta poista.

Mikä toiminnan lopettamisessa on vaikeaa?

Hyppy tuntemattomaan on aina pelottavaa. Itse lopettaminen ei ole vaikeaa, mutta haastavaa onkin uskaltaa katsoa, mitä lopettamisesta seuraa. Kun ei tiedä, mitä nurkan takaa saattaisi ilmestyä, kun jättää seinän rauhaan.

Täytyy myös muistaa, että saa luovuttaa. Ei pidä. Kovapäisenä tyyppinä sitä harvoin haluaisi luovuttaa, mutta silloin, kun kaikki kortit on käytetty, voimavarat viety ja menty vähän sen yli, luovuttaminen on ihan ok. Kun huomaat, että pään seinään hakkaaminen ei anna mitään uutta, että se ennemminkin vie energiaa ja tuottaa kipua, tai tuottaisi ellet olisi niin turta. Silloin on aika päästää irti. Silloin saa luovuttaa.

Jos tekemäsi toiminta ei hyödytä sinua tai vie tavoitettasi eteenpäin, luovuta. Päästä irti ja etsi järkevämpää toimintaa.

Kokeile vaikka naulapyssyä.

img_20170206_202403_005.jpg Budapest Jan 2017

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s