Saako kaikki olla hyvin?

Tuntuu, että meillä ihmisillä on tapana löytää huonoja asioita hyvistäkin jutuista. Vaikka koko päivä menisi putkeen, yksi pieni kommentti tai unohtunut sähköposti saattaa pilata koko päivän. Vaikka kaikki elämän palaset olisivat aika lailla kohdillaan, etsimme puoliväkisin epäkohtia ja ongelmia johon tarttua. Aika karua, eikö?

On totta, että ihmismieli toimii niin. Evoluution edetessä on ollut pakko kiinnittää huomio ongelmiin ja jatkuvasti parantaa suoritusta tai ympäristöä. Mikäli kaikki olisi aina fine ja all good everything, emme pääsisi elämässä mihinkään. Selviäisimmeköhän edes?

Tähän ihmismieleen ohjelmoituun negatiivisuushakuisuuteen on siis perusteet, mutta on myös ensiarvoisen tärkeää nähdä elämänsä positiiviset asiat ja onnistumiset. Kehua ja kannustaa sekä itseä, että kaveria hyvistä suorituksista ja saavutuksista. Pysähtyä hetkeksi hyvään oloon.

Jos elämässä kerran on kaikki asiat kohdillaan, miksei niistä antaisi itsensä nauttia?

Jos päällisin puolin homma on hanskassa ja hanskakin vielä tallessa, miksi väkisin keksii ongelmia ratkaistaviksi?

Onko huolet ja murheet oikeasti olemassa vai elääkö ne vain pääsi sisällä?

Onko perusasiasi juuri nyt, tässä hetkessä, kunnossa?

Kun murehdimme, pelkäämme tai huolehdimme asioista, kyseessä on yleensä menneisyyteen tai tulevaan liittyvät tapahtumat, toiveet tai tunteet. Sillä aina tässä hetkessä kaikki on hyvin.

Kun kaikki on oikeasti hyvin ja isot linjat kunnossa, älä maalaa turhaan kauhuskenaarioita seinälle vaan salli itsellesi hyvä olo ja muista olla myös tyytyväinen itseesi. Murehtiminen kuluttaa turhaan energiaasi.

Tiedän, että teet parhaasi.

img_20161018_090509.jpg

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s