Entäs sitten?

Ja mitä väliä. Kaksi sanaparia, jotka ovat olleet tänä kesänä päällimmäisenä mielessä, kun olen löytänyt itseni useasti tilanteista, jotka jollain tasolla ovat sotineet ajatusmallejani vastaan.

Kun kyseessä on arvojen ja ajatustensa kyseenalaistaminen, mieli ei pääse helpolla. Sitä joutuu punnitsemaan toiminnan ja tavoitteen suhdetta. Hetken huuma vai pitkän aikavälin hyvinvointi? Kumpi merkitsee enemmän?

Molempia tarvitaan.

Jos aina kieltäytyy spontaanista toiminnasta ja hetkessä elämisestä, hauskuus ja nautinto elämästä alkaa pikku hiljaa kadota. Mutta eläessä ainoastaan hetkestä spontaanein pyrähdyksin, pitkän aikavälin hyvinvointia ei välttämättä löydy. Sitä alkaa elää vain odottaen seuraavaa irrottelua ilman, ettei ehdi huomata arjen nautintoja ja viihdykkeellisyyttä.

Kevät meni tavoitteellisesti urakoiden ja osittain spontaaneista tapahtumista kieltäytyen. Hetkittäin tuntui raskaalta, mutta lopputulos oli palkitseva. Kesä meni enemmän hetkessä eläen ja hällä väliä -asenteella eläen. Lopputulos? Sopivasti mukavaa.

Nautin tavoitteellisuudesta ja uusiin päämääriin pyrkimisestä. Arjen pienistä jutuista ja oman toiminnan kautta onnistumisesta. Vastapainoksi mieli kaipaa irrottelua ja hällä väliä -asennetta. Omin ehdoin ja sopivasti nautittuna.

img_20160820_143145.jpg

 

 

 

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s