Tasapainon löytäminen

Usein vaakakuppia pitää kallistella huolella molempiin suuntiin ennen kuin huomaa, ettei mikään ääripää pitkän päälle ole hyväksi. Ja sekös vasta haastavaa onkin. Tasapainon löytäminen.

Elämässä tapahtuu kaikenlaista ja välillä pitää puristaa itsestään hieman enemmän. Joskus ei tapahdu yhtään mitään ja tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi. Seilataan puolelta toiselle, haetaan sitä omaa tasapainoa ja kohtaa missä olisi hyvä. Balanssia.

Tasapainoa etsitään kieltojen ja sallimusten viidakossa. Ei sitä, ei tätä. Ihan sama, kaikki käy. Kieltojen ja sallimisten sijaan kyse on valinnoista. Jos ei kieltäisikään itseltä asioita vaan valitsisi tehdä toisin? Jos ei luovuttaisi vaan valitsisi olla rennommin.

Tasapainoilu on yhtä opettelua ja itsestä tuntuu, että olen vasta viime aikoina sisäistänyt miten sitä toteuttaa. Suurimpia askeleita on ollut astuminen pois kieltojen ja sääntöjen viidakosta, joita olen salakavalasti vuosien varrella itselleni istuttanut.

Olen alkanut kuuntelemaan enemmän itseäni, senhetkisiä fiiliksiä kehossa, ajatuksia ja tuntemuksia, mitä haluan tehdä ja mitä tarvitsen.

Aika usein se kaipaa liikuntaa, hyvää ruokaa ja paljon unta. Mutta myös ystäviä, keskusteluja ja halauksia. Välillä se kaipaa myös unettomia öitä ystävien seurassa, välillä vähän olutta ja joskus vähän enemmän skumppaa.

Ja paljon naurua.

Aika hyvä tasapaino.

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s