Pitääkö aina pyrkiä eteenpäin?

Rakastan uuden oppimista, itseni kehittämistä ja uusia haasteita. Minulla on erilaisia tavoitteita elämässäni, isompia ja pienempiä. Toiveita ja unelmia, joiden eteen olen valmis tekemään kovastikin töitä. Isossa kuvassa pyrin aina jollain tasolla eteenpäin vähintään ajatuksissani vaikka konkreettisesti röhnöttäisinkin aurinkotuolissa hörppimässä aamukahviani.

Ja tämä ei ole aina hyvä juttu.

Miksi on niin pirun vaikea pysähtyä ja nauttia siitä mitä on ja mitä hetkessä tapahtuu? Innostun helposti ja ajatukset laukkaavat uusissa ideoissa ja mahdollisuuksissa. Olen pikku hiljaa oppinut oikeasti pysähtymään ja todellakin nauttimaan kivoista hetkistä, mutta silti herään usein ajatuksissani siihen, että pitäisi olla tekemässä jotain hyödyllistä, kehittää itseään tai olla pyrkimässä jonnekin (ja siis muka minne?).

Kun homma huutaa olemisen tarvitsemista, on aika pysähtyä, myös niiden ajatusten. Tehdä arkijuttuja tai olla tekemättä yhtään mitään, olla pyrkimättä yhtään mihinkään.

Sanotaan, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen, mutta aina ei voi olla kehittämässä itseään. Välillä pitää vain olla tyytyväinen. Tuloksistakaan ei nauti, jos yrittää pakottaa itseään. Tekeminen vaikeutuu, jos ei keskity käsillä olevaan ja yrittää olla askeleen etäänpänä vaikka ensimmäinenkin steppi on vielä tallaamatta.

Asiat eivät tapahdu yhtään sen nopeammin vaikka kuinka yrittää kiirehtiä. Kaikki kuitenkin tapahtuu enemmän tai vähemmän omalla painollaan ajan ollessa oikea. Kiireen tuntu ei ole mitään muuta kuin oman ajattelun tuotos.

Eli rakkaat laukkaavat ajatukseni: Nyt. Stop. Paikka.

Aion vain olla ja nauttia arjestani, olen vieläpä rakentanut siihen täydellisen mahdollisuuden. Kevät oli kehittämisen aikaa, nyt on aika olla hetki paikallaan.

Ja pestä ne pyykit.

img_20160513_160736.jpg

 

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s