Elämämoodi

Kesä tulee kovaa vauhtia, aurinko paistaa ja hiljalleen celsiusasteet kohoavat nollan paremmalle puolelle (Suomen kesä, “heh heh”). Monella alkaa kesämoodi, aika jolloin otetaan vähän rennommin ja nautitaan elämästä. Suorittaminen saa jäädä, kun työpäivän jälkeen piipahdetaan jätskikiskalla ja perjantaisin istutaan iltaa puistopiknikillä.

Mitä jos rento kesämoodi olisikin koko vuoden jatkuva mielentila? Elämämoodi, jossa tehdään fiilispohjalta asioita ja nautitaan hetkestä. Toki Suomen sääolosuhteet hieman rajoittavat fiilistelyä, mutta päätäntävalta oman elämänsä suunnasta on itsellä.

Jos ottaisikin vähän rennommin?

img_20160512_155336.jpg

Toki välillä pitää myös tehdä ja suorittaa, haastaa itseään ja kehittää. Olen tämän kevään ollut tarkalla ruokavaliolla, joka on parin viimeisen viikon aikana tuntunut aikalailla puulta kalorien ollessa jo vähän liian matalalla omaan hyvinvointiini nähden. Treeni kulkee,  mutta ruokapuoli on takkuillut vaikka tuloksia tuleekin.

Kun jokin asia alkaa ottaa enemmän kuin antaa, on aika viheltää peli hetkeksi seis ja miettiä mitä varten tätä tehdään. 

Vielä en heitä hanskoja täysin tiskiin, ruokavalion runko pysyy edelleen, mutta pikku hiljaa on aika lopetella tiukinta noudattamista. Teen tätä vain itseni takia ja haluan nauttia kesästä, ystävistä ja perjantai-illan piknikeistä. Rasvaprosenttini ei ehkä hivele kaikkein alhaisimpia lukemia, joihin teoriassa olisi ollut mahdollisuus. Mieluummin olen vähän pehmeämpi, luonnollisen sporttinen ja kunnossa läpi kesän koko vuoden kuin saavuttaisin parin päivän kireän lookin, mutta lösähtäisin saman tien, jos voimia ei riittäisikään palauttaa aineenvaihduntaa normaalille tasolle matalilta lukemilta.

Haluan nauttia treenaamisesta, ystävistä ja kesästä. Ottaa irti kivoista hetkistä ja nauttia saavutetuista tuloksista.

Rentous ja kohtuus on hyvä muistaa kaikessa tekemisessä, miettiä oikeasti perimmäisiä syitä miksi asioita tekee, tuntea, kun on saavuttanut sen kohdan, mihin rahkeet sillä hetkellä riittävät. Jättää energiaa elämästä nauttimiseen ympäri vuoden. Olen tavoitteeni saavuttanut, niistä lisää myöhemmin. Treeni jatkuu, myös hyvin ja terveellisesti syöminen (koska siitä nyt vain tulee hyvä olo), mutta elämämoodia on kuunneltava.

Ja se haluaa vähän skumppaa.

img_20160512_154648.jpg

HELLO! Vappu 2016

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s