Miten mun treenikevät etenee?

Kuten viime vuoden lopusta kerroin, tänä keväänä oma valmennusprokkis jatkuu ja olen nyt seitsemättä viikkoa valmennuksessa ja vakioidulla ruokavaliolla (eli miinuskalorisella dieetillä) tavoitteena polttaa rasvaa ja samalla kasvattaa lihasta (loppua kohden ylläpitää) ja lisätä voimatasoja. Prokkis jatkuu kesäkuun loppuun asti.

Noh, miten homma on edennyt ja mitkä on fiilikset? Käyn ensin läpi treenipuolta ja sen jälkeen ravintopuolta. Paljastus: ekan viiden viikon aikana painoa lähti tasan 0 kiloa, joka jossain vaiheessa alkoi hieman turhauttaa, vaikka luotto on, että homma etenee koko ajan. Ja niinhän eteneekin.

Treenivibat?

Yks sana (no okei, kaksi): VAU ja JES ja tosi tosi monta huutomerkkiä. Tällä hetkellä treenaan salilla 4 kertaa viikossa, lisäksi pyrin käymään Taitoliikuntakeskuksessa kerran viikossa Jos ei ehdi, teen kevyen 45min peruskestävyysharjoituksen (juoksu tai pyöräily). Lisäksi minulla on muutamia ryhmäliikuntaohjauksia viikossa, joista tulee hieman HIIT-treeniä maksimaalisen hapenottokyvyn ylläpitämiseksi. Kehonhuoltoa tietenkään unohtamatta.

Painopisteet ovat tällä hetkellä ylävartalon voimanlisäyksessä ja alavartalon räjähtävyydessä hermotuksen kautta sekä puhtaassa kehonmuokkauksessa (takamus!).

Viime syksyyn verrattuna treenaaminen tuntuu huomattavasti erilaiselta. Treenissä olen keskittyneempi, rauhallisempi ja keho hallitumpi. Etenkin keskittyminen ja mieli tuntuvat olevan itse treenissä koko ajan, eikä ajatus harhaile. Keho on tietysti voimakkaampi, liikkuvuus on parantunut ja tuntuma todella hyvä. Kehittyneen keskivartalonhallinnan tuntee kaikissa liikkeissä ja napakkuus on parantunut.

Liikkeissä keskityn tuntumaan ja puhtaaseen tekniikkaan. Omat treenit ovat päivän kohokohtia, silloin pääsee pölyttämään mielestä kaikki työ- ja kouluasiat, voi vain keskittyä tekemiseen ja hyvään suoritukseen. Puhdasta meditaatiota.

Energiatasot

Entäs energiatasot yleisesti? Viiden viikon kohdalla alkoi homma jo vähän painaa ja energiatasot meinasivat loppua kesken päivän. Treeneihin ja töihin energiaa kuitenkin on riittänyt ja ihmisistä saa aina virtaa :)

Nyt tankkaillaan muutama päivä ihan huolella ja olossa huomaa heti. Ihan kuin joku olisi laittanut moottoriin lisää kierroksia (tai ylipäänsä käynnistänyt sen), arkipuhti ei lopu kesken. Aineenvaihduntakin saa lisäboostia tuplahiilareista.

Yleisesti ottaen fiilis on hyvä ja energiaa on tasaisesti, uskon myös, että säännöllinen ja selkeä ruokailurytmi on auttanut handlaamaan paremmin arkipyörityksen. Mieli on pysynyt suht terävänä.

Tässä kohtaa uni alkaa olla todella tärkeää ja sitä on saatava riittävästi. Huomaan selkeästi, että vaikeat päivät osuvat aina niihin kohtiin, kun edellisenä yönä en ole saanut riittävästi unta tai jostain syystä ole nukkunut hieman huonosti. Päivästä riippuen unentarve on n. 8-9 tuntia. Kun saa riittävästi unta, päivällä riittää tasaisesti virtaa. Omassa olossa univajeen huomaa selkeästi ihan yleisfiiliksenkin kannalta. Riittävä uni ja lepo on todella tärkeää myös lihaskehityksen kannalta.

Ruokavalio on toiminut hyvin,  samoja ratoja mennään kun viime syksynä, kalorit ovat noin 2000 riippuen hieman onko lepo- vai treenipäivä ja välillä tankkaillaan. Tasaisesti hiilaria, proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Lisäravinteet ja vitamiinit mukana.

Ja sitten ne tulokset

Niin tosiaan, aloittaessani helmikuun alussa paino oli 63,5-64 kg hieman päivästä riippuen. Maanantaiaamuna paino oli 63,2 kg. Puntarin puolesta mitään kehitystä ei juurikaan olisi tapahtunut, mutta entäs kehonkoostumus?

Joulukuun puolesa välissä ennen lomaa paino oli n. 62,3kg ja rasvaprosentti 21. Parin kuukauden aikana onnistuin keräämään itseeni hieman lisää rasvamassaa ja kadottamaan lihasta, koska puntille ei päässyt (ja koska loma!), rasvaprosentti nousi 24,2:een, paino vain hieman yli kilon.

Ja nyt, kuuden viikon jälkeen painan hieman enemmän kuin joulukuussa, mutta rasvaprosentti on jo hieman alempi: 20,7! Kropan malli on myös selkeästi muuttunut ja kiinteytynyt. Tehokkaalla ja optimoidulla voimaharjoittelulla kehitystä tapahtuu ja kehonkooostumus voi muuttua merkittävästikin vaikka painossa muutokset olisivatkin pieniä.

Kun näkee selkeitä tuloksia omasta kehityksestä, motivoi se jatkamaan ja kokeilemaan mihin asti on mahdollista päästä. Se fiilis on huikea, kun tajuaa, mitä kaikkea omalla työllä ja tekemisellä voi saavuttaa. Askel askeleelta menee kohti jotakin. Minulla ei ole varsinaista päämäärää tai tiettyä x-tavoitetta vaan ajattelen tätäkin prokkista ajanjaksona: mitä voin saada aikaa tällä työmäärällä ja panostuksella kesäkuun loppuun mennessä.

Nyt nähtyjen tuloksien ja parin päivän ekstrahiilareiden kanssa motivaatio on taas entistä korkeammalla.

Tästä on hyvä jatkaa!

 

 

 

 

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s