Arvosta aterioitasi

Ystäväni tietävät, että fiilistelen todella helposti pieniäkin asioita. Tai no aika paljon kivoja asioita ylipäänsä. Nätti ilma, hyvä treeni tai tuntemattoman hymy. Esimerkkinä vaikkapa saamani aterinteline, jonka hankkimista olen viivytellyt 5 vuotta. Aika monta ärräpäätä on säästynyt, kun ei tarvitse kiroilla tiskikaapista putoilevia luskoita! Tai mun ihana keltainen päiväkirja. Tai uusi puinen tarjotin. Hyvä biisi oikeaan aikaan.

Parasta on ne arjen pienet jutut. Lisänä huvittuneisuutta lisää oma intoni kaikkiin niihin pieniin iloa tuottaviin asioihin. Positiivinen kierre siis :D

Mutta nyt keskitytään yhteen elämän parhaimmista asioista: syömiseen!

Aamiainen

Aamulla parasta ovat rutiinit. Totuttu polku, jolla tietää, että aamu lähtee hyvin käyntiin. Aloitan aamuni aina isolla lasillisella vettä. Seuraavaksi keitän itselleni vihreää teetä, saatan myös juoda ruokalusikallisen veteen sekoitettua omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua.

Pyrin syömään aamiaisen viimeistään tunti heräämisestä. Ah, kaurapuuroa. Siihen ei vain kyllästy. Edellisenä iltana odotan jo aamun puuroannosta.

Lisään puurooni aina kanelia, inkivääriä, kardemummaa ja neilikkaa. Vielä parempaa puurosta tekee kun lisää muutaman kananmunan tai kananmunan valkuaisen: pullapuuroa NAM! Lisänä marjoja ja 100g raejuustoa.

Joka aamu yhtä hyvää.

Kahvi

Mun kahvihetki <3 Niin parasta. Olen hehkuttanut sitä jo täällä LINKKI! Oma hetki, oma aika, päivän kohokohtia.

Lounas

Lounas on yksi suosikkihetkeni päivästä. No okei, aina kun syön taitaa olla suosikkihetki :D Lounaalla spessua on se, että se on useimmiten aika, jolloin ehtii hyvin tavata ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Itsellä ja ystävilläni kaikilla on puuhakkaat ja erilaiset arjet, mutta kaikkien täytyy tietenkin syödä lounasta, joten on melko helppoa saada aikataulut sovittua yhteiseksi lounaaksi.

Opiskelijana olen etuoikeutettu vielä opiskelijahintaiseen ruokaan ja parasta onkin Ylioppilasaukion Unicafen salaattipöytä. Pilkkahintaan saa VALTAVAN kasan vihreää ja vitamiinipitoista. Lisäksi vähän proteiinia ja perunaa. Oikeesti, niin hyvää.

Välipala

Päivän herkkuhetki. Koostuu yleensä rahkasta, hedelmästä ja pienestä pähkinäkourallisesta. Tai mitä nyt vaan satun keksimään! Quest bareja herkutteluun tai vaikka ProFeel-proteiinijuoma. Suklaasmoothie? No mikä ettei!

Välipala on kuin eväsretki. Usein olen liikkeessä ja kaupasta tulee koostettua aina jokin kombo riippuen päivän aktiviteeteista ja nälän asteesta. Välipalaan sisältyy aina jokin proteiininlähde ja hiilaria (esim. hedelmiä tai riisipiirakka). Usein myös pähkinöitä. Miniluumutomaatit ja naposteluporkkanat ovat myös suosikkejani.

PALKKARI

En treenaa joka päivä. Mutta treenin päätteeksi juon aina palkkarin. Käytän maustamatonta heraa, joka ei ole mikään valtava makuelämys, mutta palkkarin tarkoituksena onkin saada muskelit kasvamaan ja aloittaa kropan palautuminen.

Kivasta shakerista totta kai <3

Päivällinen / illallinen

Myönnän. Illallinen on ollut haastavin. Treeniperiodilla tulee syötyä selkeämpi ilta-ateria sillä se lukee ohjeessa. No compromises.

Illallisella tärkeintä on nopeus ja helppous. Etenkin treenin jälkeen. Nälkä nälkä nälkä. Äkkiä äkkiä äkkiä. Ruokaa ruokaa ruokaa. Arki-iltana illallinen on portti iltaan, ehtii purkaa päivän tohinat ja rauhoittua. Viikonloppuisin ruokaa ehtii laittaa enemmän tai käydä ulkona syömässä. Yhteinen hetki.

Iltapala

Riippuu illasta ja illallisesta mitä tulee syötyä iltapalaksi. Treenijaksoilla se on jälleen puuroannos. Muutoin riippuu mitä mieli tekee. Usein porkkanoita. Lisänä vähän proteiinia ja pähkinöitä.

Illalla tärkeintä on syödä riittävästi ettei yöllä tarvitse herätä jääkaapille :D Kyllä, yösyöjä täällä! Onneksi olen oppinut syömään päivän ja illan aikana riittävästi, jotta yöllä voi keskittyä nukkumiseen. Aamulla onkin jo nälkä.

Siinä omat ruokarutiinini. Miten sinä syöt?

wp-1454439740699.jpg

Unicafen lounassalaatti. Siis. NAM.

 

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s