Itserakkausjuttuu

Lentoni lähtee tänään juurikin näillä main kohti Sri Lankaa. Lomaa, aurinkoa ja surffausta. Tämä syksy on ollut puuhakas, kiireinen, mutta hyvin onnellinen. Olen saanut paljon aikaan, tavannut huikeita ihmisiä, saanut mahtavia tilaisuuksia ja oivaltanut monia asioita. Minulla on ollut pääsääntöisesti hyvä energiataso koko syksyn ja asiat ovat hoituneet tehokkaasti.

Uskon, että minulla on tasan yksi syy siihen, että olen jaksanut, hoitanut ja kehittänyt asioita hyvällä boogiella koko syksyn. Se syy olen minä. Minä ja mun hyvinvointi. Mun treeni ja mun uni. Minäminäminä.

Kuulostaa itserakkaalta? Kyllä, mutta on kaikkea muuta. Olen sen tyyppinen ihminen, joka saa energiansa muista ihmisistä. Kaikista tärkeintä on, että ihmiset ympärilläni voivat hyvin. Laitan ajatuksissani muut aina edelle. Eihän mulla mitään väliä, kunhan siulla on asiat hyvin. 

16122015-namnlöst-36

Hyvä asia? Ei välttämättä.

Olen huomannut, että poltan itseni helposti loppuun. Lähden moneen juttuun mukaan, enkä aina muista ottaa itselleni aikaa. Sitten niitä ihmisromun palasia yritetään keräillä muutama viikko ja yhtäkkiä ei jaksakaan mitään. Energia palaa loppuun. Ketään ei jaksa nähdä.

Tämän syksyn ensimmäinen panostuksen kohde onkin ollut minä itse ja oma treenini. Tämä valmennusprokkis. Joku ihan oma juttu. Sen jälkeen gradu ja asiakastyö. Olen ottanut heti omaa aikaa, kun tuntuu, että nyt meinaa lipsua. Panostanut riittävään lepoon ja uneen.

Miten se on sitten vaikuttanut olooni ja sosiaalisiin suhteisiini?

Olen nähnyt ystäviäni enemmän kuin koskaan, minulla on ollut tasaisesti energiaa jakaa myös muille. Kuin huomaamatta panostamalla itseeni olen pystynyt antamaan muille enemmän kuin koskaan. Koska minulla on vihdoinkin hyvä olo itseni kanssa, olen oivaltanut myös kuinka rakkaita ja upeita ihmisiä ympärilläni on.

Koska olen pitänyt itsestäni ja omasta jaksamisestani huolta, olen voinut olla muiden tukena ja antaa heille energiaa. Vastoinkäymisetkin tuntuvat pienemmiltä, kun tiedän, että se on vain hetkellistä.

Olemme sosiaalisia olentoja, ihmissuhteet ovat tärkeitä ja toisten ihmisten rakkaus saa meidät tekemään ihmeellisiä asioita. Haluamme auttaa muita ja tehdä kaikkemme meille rakkaiden ihmisten puolesta. Tai ihmisten puolesta, jotka tarvitsevat apua.

Muiden auttaminen on tärkeää. Läsnäolo on tärkeää. Teen tätä työtä, jotta voisin inspiroida ja motivoida muita. Saada heidät ylittämään ja uskomaan itseensä.

Mutta jos ei muista pitää itsestään huolta, virta loppuu nopeasti. Vain siksi, että minä ja oma hyvinvointini tulee ihan ensiksi, minulla on mahdollisuus olla muiden tukena, auttaa ja jakaa energiaani muillekin ilman, että palan loppuun.

Muista arvostaa ja pitää huolta itsestäsi. Rakasta itseäsi, jotta voit rakastaa muita.

16122015-namnlöst-37

Advertisements

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s