Ota riski

Riskien ottaminen vaatii kahta asiaa: hyvää itsetuntemusta ja luottamusta siihen, että asiat järjestyvät. Mikäli haluaa saavuttaa jotakin elämässään riskejä on otettava. Vaikka ne voivat olla etukäteen harkittuja, tilanteen koittaessa usein toimii kuin ajattelematta ja teko tuntuu luonnolliselta ja oikealta.

Riskien ottamisessa pahinta ja parasta on se, ettei voi tietää lopputulosta varmasti, on vain luotettava, että asiat kääntyvät parhain päin. Mitä menetettävää on? Yleensä riskinotto kannattaa ja loppujen lopuksi se kantaa hedelmää, jos ei heti, niin tavalla tai toisella tulevaisuudessa. Uskon, että loppujen lopuksi asiat menevät kuten niiden pitääkin mennä.

Otan melko paljon riskejä elämässäni, mutta teen harvoin impulsiiviisia päätöksiä vaikka ne sillä hetkellä saattavat tuntua siltä. Olen opetellut kuuntelemaan itseäni ja luottamaan intuitiooni. Pyrin myös pitämään järjen edes jollakin tasolla matkassa, tosin kuitenkaan liikaa siihen nojaamatta. Teen tilanteen mukaan sen, mikä tuntuu sillä hetkellä luonnolliselta. Tähän mennessä jokainen päätös on loppujen lopuksi osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, vaikka eivät heti välttämätä siltä tunnukaan. Pitää vain antaa mennä ja luotettava siihen, että asiat järjestyvät. Ja ne kyllä aina järjestyvät.

Riskien ottaminen on helppoa, ei saa ajatella liikaa vaan on seurattava omaa sisintään ja tunteitaan. Revin itseni ehkä jopa liian helpolla irti tilanteista ja poistun, mikäli tilanne ei ole itselleni suotuisa. Pelottavinta on jos asiat eivät ole omassa hallinnassa, mutta joskus sitä epämukavuuttakin olisi siedettävä. Kun ei ole varma, mitä tulisi tehdä, kannattaa antaa ajan kulua ja kestää epävarmaa oloa, ajan myötä tilanteet kyllä lopulta selkeytyvät. Lopputulos ei myöskään ole aina omissa käsissäsi ja silloin ei voi muuta kuin odottaa. Joko ratkaisua tilanteeseen tai uutta mahdollisuutta.

Mutta jos koskaan ei toimi, ei ikinä voi saadakaan mitään.

Vang Vieng, Laos

Vang Vieng, Laos 2014

Advertisements