Oikukas vatsa? Kokeile maitohappobakteereja

Hyvän ja toimivan vatsan perusjuttuja ovat monipuolinen ja säännöllinen, riittävä syöminen. Paljon kasviksia, täysjyvää, hyviä rasvoja jne. Liian sokerin, suolan ja kovan rasvan välttäminen, tarpeeksi kuituja. Myös liikunta ja riittävä uni vaikuttavat vatsaan. Perussettiä siis. Joskus kuitenkin voi huomata vatsan oikuttelevan tavallista enemmän, on turvotusta tai ummetusta. Vatsan toimintaan vaikuttaa myös stressi ja murheet.

Vatsan ja suoliston hyvinvointi ja bakteerikanta vaikuttavat merkittävästi koko kehomme hyvinvointiin ja mielialaan. Miksi? Koska aivot ja vatsan toiminta on läheisessä yhteydessä toisiinsa. Serotoniinista, tuosta aivojemme mielihyvää säätelevästä hormonista 95 % sijaitsee suolistossamme. Hyvät bakteerit kiinnittyvät suolen limakalvolle ja ehkäisevät mm. haitallisten aineiden ja kemikaalien imeytymistä suolistoomme.

Suoliston hyvinvointi koostuu monesta tekijästä ja hyvinvointiin vaikuttavat merkittävästi maitohappobakteerit. Jos sinulla on ollut ongelmia suoliston ja vatsan kanssa ja olet kokeillut vaikka ja mitä poppaskonsteja, mutta silti massu oikuttelee, voi maitohappobakteereista olla hyötyä.

Etenkin antibioottikuurien kanssa tai jälkeen olisi hyvä syödä maitohappobakteerikuuri eli 2-3kk ajan 1-2 kapselia päivässä, sillä antibiootit tappavat sairauksia aiheuttavien bakteerien lisäksi myös suoliston hyviä bakteereja. Olen itse joutunut syömään nuorempana useita antibioottikuureja ja vatsani on ollut aina hieman oikutteleva. Olen saanut huomattavasti apua säännöllisten maitohappobakteerikuurien syömisestä (terveellisen ja monipuolisen ruoan lisäksi) ja vatsani on toiminut jo muutaman vuoden erinomaisesti!

Huom! Maitohappobakteerit eivät ole ihmepilleri oikuttelevan vatsan parantamiseksi, mutta ne voivat tukea muiden asioiden ohella vatsan toiminnan tasapainottamista ja suoliston bakteerikannan normalisoimista. Saatat myös huomata mielialan kohenemista.
image

Advertisements