Learn to love doing sports (or anything)

Näin lepoviikon aikana huomaa miten pitkälle sitä on tultu. Kun on erossa urheilusta ja treenaamisesta, huomaa kuinka paljon sitä kaipaa ja kuinka paljon liikkuminen itseen vaikuttaa. Säännöllinen liikkuminen osana arkea ei todellakaan ole aina ollut minulle itsestäänselvyys tai saati osa sitä arkea. Sitä on opeteltu pikku hiljaa käsi kädessä psyykkisten asioiden ja pohdintojen kanssa. Urheileminen saa minut yksinkertaisesti onnelliseksi ja väitän, että kuka tahansa voi oppia säännöllisen liikkumisen osana arkea.

You can do it

Kaikki lähtee kallosta. Eli ajatuksista. Eli siitä, mitä ajattelet itsestäsi. Heti kun oivallat, että sä oikeesti voit tehdä mitä vaan, oppia lähes mitä vaan, vain taivas on rajana. Okei, se saattaa viedä aikaa enemmän kuin haluaisit, kehitys on hidasta, etkä välttämättä ikinä saavuta juuri sitä mielikuvaa tai tavoitetta, mitä olit ajatellut, mutta taatusti enemmän kuin silloin, kun et tekisi mitään. Ja ennen kaikkea, sen matkan tekeminen on yleensä aika kivaa.

Just have fun

Just niin. Tää on se pointti! Hauskanpito. Tee niitä asioita, joista nautit, löydä se oma juttu ja joista saat eniten kiksejä. Ainoastaan silloin tekemisestä tulee pysyvää. Okei, mikään ei koskaan aina ole kivaa, mutta jos fiilismittari on suurimman osan ajasta positiivisen puolella, olet ehdottomasti oikealla asialla.

Slow motion

Hiljaa hyvä tulee, elämässä ei ole muuta kuin aikaa, kehitys tapahtuu hitaasti ja muita kliseitä, jotka ovat hyvin ärsyttäviä, kun haluaa kaikkitännemullenythetijusttähän. Ärsyttävintähän on, kun sanonnat ovat totta. Mutta hei, oikeesti, mitä tässä muuta on kun aikaa. Elämässä. Kun hyväksyy ja oivaltaa, että kehitystä tapahtuu jatkuvasti, mutta hitaasti, kiire ja turhautuminen tekemiseen katoaa tai ainakin minimoituu. Tärkeintä on huomata ne pienet kehityksen nykäykset ja huomata kuinka sitä kuitenkin oppii jatkuvasti. Ja ennen kaikkea iloita ja fiilistellä niitä!

Pitää myös muistaa, että takaiskut ja haasteet eivät tarkoita tavoitteesi epäonnistumista, päinvastoin. Ne ovat osa tekemistä ja kuuluvat normaaliin kehitykseen. Tulet joka tapauksessa kokemaan haasteita matkallasi, joten tärkeintä on se, miten niihin suhtautuu. Kun tiedostaa takaiskujen olevan osa kehitystä, niihin osaa varautua ja niistä selviytyy helpommin. Ja virheistä oppii aina eniten. Kaiken lisäksi onnistumiset maistuvat sitä maukkaammilta, mitä suuremmat haasteet on ylitetty! Ja ennen kaikkea:

Enjoy the ride!
image

Advertisements