Kirjoittaminen

Kun perustin kotisivu/blogini, minulla oli (ja on edelleen) tavoite kirjoittaa ainakin yksi postaus viikossa. Kuten huomaa, tavoitteesta on jääty pahasti jälkeen, mutta en anna sen haitata. Todennäköisesti postaustahti on verkkaisen hidasta vielä pitkään vaikka minulla olisikin runsaasti postausideoita mielessä. Vaikka blogini on tarkoitettu promoamaan yhden hengen yritystäni ja osaamistani, on se ennen kaikkea paikka, jossa voin opetella kirjoittamaan ja etenkin opetella sitä, että koen kirjoittamisen helppona, lunnollisena ja inspiroivana tapana ilmaista ajatuksiani ja mielipiteitäni. Eikä se tapahdu hetkessä.

Uusien asioiden sisäistäminen rutiiniksi ja osaksi arkea ei ole helppoa saatika nopeaa. Ajatus siitä, että luo uudesta taidosta tai teosta rutiinin osaksi arkea vie aikaa useita kuukausia, jopa vuosia. Puhun tässä tapauksessa omasta kirjoitusrutiinin opettelusta, mutta asia voi ihan yhtä hyvin olla vaikkapa liikuntaharrastuksen aloittaminen, syömistapojen muutos tai vaikka ajoissa nukkumaan meneminen. Mikään muutos ei tapahdu nyt ja heti. Ajatuksille ja aivoille on annettava runsaasti joustovaraa ja aikaa opettelemiselle. “Repsahduksia” tai laiskimushetkiä tulee aivan varmasti, ne kuuluvat osaksi prosessia. Tärkeintä on se, miten niihin suhtautuu. Jos laiskimushetki iskee silloin tällöin, se tuskin haittaa prosessia vaan jopa edistää sitä. Tosin jos laiskimushetkiä on enemmän kuin itse tekemistä olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja miettiä mistä repsahdukset johtuvat. Itselläni aikaa kirjoittamisesta on vienyt yksinkertaisesti se, että arkeni on usein sen verran hektistä, että olen halunnut pyhittää viikonloppuni täysin levolle, urheilulle ja ystäville. Koska rutiininomainen kirjoittaminen on vielä sen verran uusi asia minulle, haluan antaa sille aikaa ja kypsyä rauhassa haluksi kirjoittaa ja tuottaa tekstiä.

Mitä suurempi muutos, sen enemmän aikaa se vie. Tiedän, että tulen saamaan kirjoittamisesta vielä oivan uuden harrastuksen. Tällä hetkellä muiden elämäni osa-alueiden puolesta pitää sen verran kiirettä, että en halua painostaa itseäni ja ottaa stressiä asiasta, aika kirjoittamiselle tulee vielä.

 

Advertisements